måndag, februari 13, 2006

Hello Saferide: Long Last Penpal

Hello Saferide kommer från Östersund, består av Annika Norlin, och låter som en modern och nordisk version av Julianna Hatfield men med inslag av Rosie Thomas. Smittande gitarrpop med en underton av melankoli alltså. Jag hade glömt hur mycket jag saknade Julianna Hatfield och hennes proud-to-be-virgin-but-I-may-just-be-playing-credo och hennes tonårsskuttande yeah-yeah-yeahs inför varje refräng. När jag hör Hello Saferide så påminns jag om Hatfields band Blake Babies, det fulländade samarbetet med Evan Dandos underskattade pop-geni på Lemonheads It’s a Shame About Ray och singeln som skulle göra Hatfield till storhet, My Sister, vilket aldrig riktigt hände. Lyssna till exempel på San Fransisco (som finns här). Men Hello Saferide är så mycket bättre än så, just för att det finns det där inslaget av vemod i så många av hennes låtar.

Long Lost Penpal är ett samarbete mellan Hello Saferide och Firefox AK. Låten har tydligen hamnat på soundtracket till en ny HBO-storserie och även om det inte är The OC och en motorväg direkt till listtoppar så är det säkert tillräckligt för att alltfler skall börja betala för låtarna på iTunes så att Annika Norlin kan köpa sig en SUV att kryssa runt med på Frösön. Låten är hur som helst skitbra och det finns en video till, den är också bra, och idag är det en propagandistisk vinterdag i Stockholm, solen skiner som ett vykort från en världscuptävling i skidor och nu ska jag gå ut och äta en vedugnspizza med ruccola och stark salami.

Tillägg (14 feb.): Idag är det Alla hjärtans dag, vilket du kan, öhm, fira (?) genom att fylla dina vänners epostlådor med Hello Saferide: Valentine's Day (mp3) som du kan hämta alldeles gratis här.

Inga kommentarer: